Purettu Työväentalo

Hauhon Työväenyhdistyksen työväentalo vihittiin käyttöön 24.6.1908. Rakennusta laajennettiin ensimmäisen kerran v. 1912, jolloin lisäosaan tulivat näyttämötilat ja talonmiehen asunto. Vuonna 1924 taloon rakennettiin Vuorentien suuntainen lisäsiipi, jossa sijaitsivat kahvila ja ns. tupakkihuone. 1940-luvulla laajennettiin eteistiloja eli narikkaa. Se oli yksilappeinen rakennelma, joka ei sopinut rakennuksen yleisilmeeseen.

Työväentalon suojissa oli yhdistyksen oman toiminnan lisäksi erilaisia huvitilaisuuksia. Eläviä kuvia näytettiin työväentalossa usein, kun maakunnissa kiertävät elokuvien esittäjät laitteineen saapuivat paikkakunnalle. Kun pitäjällä levisi esimerkiksi tulirokko tai jokin muu tautiepidemia, niin sairastuneet eristettiin usein työväentalolle.

Vuonna 1954 varhaiskeväästä työväentalolla toimi Hauhon kunnantoimisto, kun kunnantaloa remontoitiin. Kunnanjohtajan työtila oli näyttämöllä, kunnantoimiston tilat juhlasalissa ja huoltotoimiston tilat tupakkihuoneessa. Työväentalo tontteineen myytiin vuonna 1971 pientalotonteiksi ja rakennus purettiin vuosina 1971‒1972.